Κυριακή 14 Απριλίου 2024

 Let's do it Greece 14 Απριλιου 2024

Let's do it Greece 2024. Το πιστέψαμε, συνεργαστήκαμε, κάναμε ένα ακόμη βήμα!

Δώσαμε το ραντεβού σήμερα 14 Απριλίου, στο Δ.Δ της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, για να καθαρίσουμε , να ευπρεπίσουμε, να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό υγροβιότοπο που φιλοξενεί εδω και 30 εκατομμύρια χρόνια, ένα μοναδικό ενδημικό ψαράκι, τον Ελληνοπυγόστεο (Pungitius hellenicus).
O ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ για άλλη μια χρονιά υποστηρικτής στην εθελοντική αυτή δράση, στο ίδιο σημείο, στον υδροβιότοπο της Αγ. Παρασκευής ΛΑΜΙΑΣ. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.
Οι πηγές που κυριαρχούν στην είσοδο του χωριού της Αγ. Παρασκευής διαμορφώνουν έναν αξιόλογο υγρότοπο όπου ζει αυτό το ενδημικό είδος ψαριού του γλυκού νερού.
Ο Ελληνοπυγόστεος αναφέρεται στον Κατάλογο των Απειλούμενων Ζώων της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN) και προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 67/81) και με αποφάσεις του Υπουργείου Γεωργίας.
Πρόκειται για αρχέγονο είδος ψαριού με μακρά εξελικτική πορεία που ζει μόνο στη χώρα μας. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε αρωγούς όλους τους φορείς του τόπου μας.
Αυτή τη χρονιά με την υποστήριξη της Τοπικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής και τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Σταύρου που αγκάλιασε την προσπάθειά από την πρώτη στιγμή και σε συνεργασία με το 5ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, το 24ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας, το Σύλλογο Γονέων κ κηδεμόνων, το Σύλλογο Νέων Αγίας Παρασκευής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής.
Παρόντες και οι Διευθυντές των παραπάνω σχολικών μονάδων, κα Κόρκου, κος Δρόσος αλλά και η παλιά Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού και σημερινή Σχολική Σύμβουλος κα Ζούνη που είχε επιμεληθεί του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος και είχε συγκεντρώσει υλικό που μας παρουσίασε σήμερα.
Παρόντες ο Αντιδήμαρχος κος Ζήσιμος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Λιάσκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ψειρόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαμίας κος Παρδάλης και ο Πρόεδρος της Μεγάλης Βρύσης κος Κοτρώνης αλλά και ο Αντιδήμαρχος κος Κερπενιώτης που με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαμιέων, μέρες τώρα προσπάθησαν και μας έδωσαν πρόσβαση στο χώρο! Τους ευχαριστούμε όλους.
Όλοι, μικροί μεγάλοι, μέλη και φίλοι μας που δώσαμε σήμερα το παρόν, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση ώστε να δρομολογηθεί η ανάδειξη της περιοχής και το “Κέντρο Ενημέρωσης” όπως αρμόζει στο μοναδικό αυτό ψαράκι που φιλοξενούν τούτες οι πηγές στον τόπο μας.
Κυριακή #14Απριλίου ενώσαμε δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα και γινόμαστε ασπίδα προστασίας των δασών μας!
Καλή Επιτυχία σε όλη την Ελλάδα!!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου