Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Σε Αντίσταση και Αγώνα ενάντια στη λεηλασία της χώρας» κάλεσε στην κοπή πίτας η Πρόεδρος του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ



Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με την παρουσία των μελών και πολλών φίλων  ο "Όμιλος Φίλων του Δάσους" έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ομίλου  την Κυριακή 26-1-2014 στο Ξενοδοχείο ΄΄ΣΑΜΑΡΑΣ΄΄. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αντωνίου και Παν. Στασινός.



 Η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Πόλυ Ραγκου  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  για τα γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία  απαιτούν την εγρήγορση του οικολογικού κινήματος. Επίσης, έκανε ένα μικρό απολογισμό για την δράση του Ομίλου τη χρονιά που πέρασε  και στη συνέχεια  προβλήθηκε ένα ενδιαφέρον  DVD  με  θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κ. Ράγκου στην ομιλία της τόνισε πως η χώρα μας  με την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών ζει ένα ανοιχτό καθεστώς ξένης κατοχής και λεηλασίας της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά  πως «η περιβαλλοντική πτώχευση της χώρας δεν είναι Ανάπτυξη». Αναφέρθηκε αναλυτικά σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα όπως το πρόβλημα της  αιθαλομίχλης , την τροποποίηση της οδηγίας της ΕΕ για κατάργηση της υποχρεωτικής σήμανσης για την προέλευση του μελιού που πλήττει την ελληνική μελισσουργία, τα σχέδια για είσοδο στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ  για  συνθήκη για μια κοινή αγορά προς όφελος των πολυεθνικών, την απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης σπόρων αλλά και τον κίνδυνο για τη Μεσόγειο και τους κατοίκους των γύρω περιοχών από την σχεδιαζόμενη καταστροφή  επικίνδυνων χημικών όπλων της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης.

 Για όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε  η Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Δάσους,  κάλεσε τους πολίτες σε Αγώνα και Αντίσταση και έκλεισε  την ομιλία της με τους στίχους του ποιητή Ανδρέα Κάλβου:

  Όσοι το χάλκεον χέρι  
  βαρύ του φόβου αισθάνονται,  
ζυγόν δουλείας, ας έχωσι·      
  θέλει αρετήν και τόλμην
                η Ελευθερία. 


Αναδημοσίευση από:  http://altpressfthiotida.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου