Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ.



Πρόγραμμα εκδρομής για ΦΛΩΡΙΝΑ( 7-8/11/2015)

Σάββατο 7-11-2015 :  Αναχώρηση από Λαμία  (Πλατεία Πάρκου στο  public) στις 7:00, για Λάρισα-Ελασσόνα-Σαραντάπορο-Κοζάνη- Νυμφαίο με ενδιάμεση  στάση. Φτάνουμε στο Νυμφαίο, όπου θα γνωρίσουμε  ένα παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό  που είναι πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία του περιβάλλοντος.     Aπό  το  χωριό,  θα  πάμε  πεζή  στο  Περιβαλλοντολογικό   κέντρο προστασίας καφέ Αρκούδας «Aρκτούρος», μέσα σε δάση οξιάς.                              

Μετά την περιήγηση στον οικισμό και τον καφέ-Φαγητό, το απόγευμα αναχωρούμε για Φλώρινα. Άφιξη στην Φλώρινα και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο «ΛΥΓΚΟΣ», που βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης.  Μετά κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη.
Το Βράδυ Φαγητό –Διασκέδαση – Ύπνο.

 Κυριακή 8-11-2015 :  Πρωινό και επίσκεψη της πόλης για να δούμε, το ποτάμι Σακουλέβα  που κόβει την πόλη στα δύο καθώς και τα παραδοσιακά σπίτια που είναι σπαρμένα δημιουργώντας γραφικές γειτονιές.                                                             Αναχώρηση για Πρέσπες, ενδιάμεσα κάνουμε στάση στην Βίγλα (καφές στο χιονοδρομικό).  Μετά  θα κάνουμε μια  διαδρομή  που θα μας φέρει σ’ έναν από τους προστατευόμενους Eθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες όπου βρίσκονται οι γνωστοί Ελληνικοί υδροβιότοποι. Μία εντυπωσιακή διαδρομή μέσα από υπέροχα τοπία μοναδικής ομορφιάς, σπάνια χλωρίδα και πανίδα αλλά και γραφικούς παραδοσιακούς ψαράδικους οικισμούς.                                                       

Η MIKPH και MEΓAΛH ΠPEΣΠA είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Eλλάδας, Aλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στα ήρεμα νερά της Mικρής Πρέσπας διαβιούν οι αργυροπελεκάνοι.                                                                                                            Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Μικρή Πρέσπα, διασχίζοντας πεζή την νέα πλωτή γέφυρα ,άφιξη και επίσκεψη  στο νησί του Αγ. Αχιλλείου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης. Θα κάνουμε πεζοπορία δίπλα στη λίμνη.                                                                                                         
Ολοκληρώνουμε την περιήγησή  μας με επίσκεψη στους  Ψαράδες το τελευταίο και μοναδικό Ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας πριν τα Αλβανικά σύνορα, με θέα τη μεγάλη ΠΡΕΣΠΑ. (ΤΡΙΕΘΝΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ ).                                                                                                                                    

Ελεύθερος χρόνος:  Προαιρετική βόλτα στη Λίμνη με μηχανοκίνητες βάρκες -Φαγητό. Μετά το φαγητό αναχώρηση για Καστοριά-Γρεβενά-Καλαμπάκα-Καρδίτσα-Λαμία .                                                                         

              Kόστος εκδρομής  65 €/άτομο.
         
             Προκαταβολή 30€/άτομο μέχρι  31/10/15.

   
Στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις προς το συμφέρον των εκδρομέων.  Θα αλλάζουν οι θέσεις μετά από κάθε στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ειδικά οι 8 πρώτες)                                                                                                                                                                                             

Υπεύθυνος  εκδρομής:    Κονταργύρης Κώστας
Δηλώσεις συμμετοχής    
Κονταργύρης Κώστας  e-mail:     kostakontargiris@gmail.com                                    
Μπλούκας Σταύρος 6976570557

Οδηγός:  Τσαντήλας Δημήτρης  κιν. 6974890649

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου