Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ΛαμίαO Όμιλος Φίλων του Δάσους, συμμετέχει στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.


Οι πρόσφυγες στις εισόδους της Λαμίας χρειάζονται τη βοήθειά μας
Έξω από την πόλη μας, στους σταθμούς αυτοκινήτων, σταθμεύουν για πολλές ώρες λεωφορεία με εκατοντάδες πρόσφυγες που μετακινούνται προς τα σύνορα ή επιστρέφουν μετά το κλείσιμο των συνόρων με ευθύνη γειτονικών χωρών.
Τα λεωφορεία ακινητοποιούνται , ώστε να γίνεται ελεγχόμενη η ροή και να αποφευχθεί ο συνωστισμός τους στους συνοριακούς σταθμούς.
Το ανθρώπινο δράμα συνεχίζεται όσο οι πόλεμοι δεν σταματούν. Η μετανάστευση, η προσφυγιά, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους, οι πνιγμοί, οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης είναι αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν οι ισχυροί της γης . Κάνουν επεμβάσεις και προκαλούν πολέμους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων εταιριών τους, τα κέρδη των πλουσίων, αρπάζοντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών, στερώντας τη δυνατότητα των λαών να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.
Στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, που κάθε μέρα κατά χιλιάδες επιχειρούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής τους οι κυνηγημένοι από τους πολέμους πρόσφυγες έχουν ανάγκη σίτισης και αρκετοί ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα.
Η κατάσταση αυτή δεν μας αφήνει αδιάφορους. Συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης.
Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη :
Τρόφιμα (κατά προτεραιότητα)
Γάλα μακράς διάρκειας –όχι συμπυκνωμένο- σε μικρές συσκευασίες, ατομικές παιδικές κρέμες σε βαζάκια, ψωμί, ψωμάκια, συσκευασμένο τυρί σε φέτες, τσουρέκια, κρουασάν, αρτοσκευάσματα, μπισκότα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα φρούτα ( μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, μπανάνες)
Φάρμακα: Αντιπυρετικά σιρόπια Depon ή Panadol
Αντιπυρετικά υπόθετα Apotel 125mg και Depon 200mg
Σιρόπια για το βήχα πχ Mucothiol παιδικό
Εισπνεόμενα φάρμακα Aerolin και Flixotide των 50mcg και 125mcg
Αεροθάλαμο για την χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων βρεφικό και παιδικό
Φυσιολογικούς ορούς για ρινοπλύσεις
Αντιβιοτικά κολλύρια πχ. Tobrex
Αντιβιοτικά σιρόπια πχ. Amoxil των 500mg και Claripen ή Viaclar των 250mg
Είδη ατομικής υγιεινής: Παιδικές πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα.
Χώρος συλλογής :
Περίπτερο Αλληλεγγύης στην Πλατεία Πάρκου ( άνω πλευρά , 20 μ. από τα εκδοτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ).
Ώρες : Καθημερινά 11.00 – 13.00 και 6.00 – 8.00 το βράδυ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου