Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ



Ένα όμορφο διήμερο πέρασε η οικο-παρέα του Ομίλου μας στις 19-20 Μαρτίου 2016. Προορισμός μας η Ορεινή Χαλκιδική. Με σύμμαχο τον ωραίο καιρό περιηγηθήκαμε στα ορεινά του Νομού, τον Πολύγυρο και την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Χολωμόντα (Αρχαία Στάγυρα και Αρναία κ.α.).
Οι καθηγήτριες φιλολογίας -μέλη μας- μας έδωσαν χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες και γνώσεις για την ιστορία, γεωγραφία την οικονομία και ορυκτό πλούτο της περιοχής ( η Κατερίνα Μαλλίνα ) καθώς για τις αρχαιότητες, το έργο και την παγκόσμια παρακαταθήκη του Αριστοτέλη (η Αναστασία Δεληγεωργοπούλου ).
Η αισθητική του τοπίου και των ορεινών οικισμών -κυρίως της Αρναίας- μας εντυπωσίασαν. Επισκεφθήκαμε πανέμορφα καλοδιατηρημένα αρχοντικά όπου στεγάζονται τα πολύ ωραία μουσεία υφαντικής και ιστορικό – λαογραφικό.
Ενημερωθήκαμε από ντόπιους φίλους μας για την αγροτική οικονομία του νομού (ελιά, μελισσοκομία, τυροκομία, κτηνοτροφία, υλοτομία), καθώς και τις μεγάλες αντιθέσεις για τις εξορύξεις χρυσού αλλά και τον τουρισμό.
Τέλος απολαύσαμε ωραίες ..γεύσεις (Παλαιόκαστρο).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου