Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ                               Ρ Ο Υ Μ Α Ν Ι Α – Κ Α Ρ Π Α Θ Ι Α  - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

11 ΗΜΕΡΕΣ  ΟΔΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ
 Μονή Ρίλλας - Σόφια - Βουκουρέστι - Σινάια - Μπρασόβ
Πατριαρχείο –  Κάστρο Δράκουλα –Σιμπίου - Σιγκισοάρα – Φαράγγι Μπικάζ – Κόκκινη Λίμνη – Γκούρα Χομορουλούι – Μοναστήρια Ρουμάνικης Μολδαβίας-Μπουκοβίνας – Ιάσιο – Γκαλάτι – Κωστάντζα – Βάρνα - Φιλλιπούπολη
                          ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 06/07/16
ΤΕΤΑΡΤΗ  6/7/2016 : ΛΑΜΙΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ 
      Συγκέντρωση στο γήπεδο Λαμίας στις 06:30, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση   με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για την Σόφια. Στάση στο μοναστήρι της Ρίλα του 10ου - 11ου αιώνα στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Άφιξη στην Σόφια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.   

ΠΕΜΠΤΗ  7/7/2016:  ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

      Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα απολαύσουμε τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νεφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία). Αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, μέσω ΠΛΕΒΕΝ - ΡΟΥΣΕ, καταλήγουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ για δείπνο και διαν/ση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8/7/2016:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  -  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣ ΠΟΛΗΣ
     Πρωινό και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε. Αρχικά  επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Στην συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα απο τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Η περιοχή θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και το πάρκο περιστοιχίζεται από βίλες και περίτεχνα οικήματα του 20ου αιώνα. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά εστιατόρια-καφέ για γεύμα της επιλογής σας. Θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Στους χώρους του υπάρχουν συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλοί χώροι που νοικιάζονται για εκδηλώσεις.  
     Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ  9/7/2016: ΚΑΡΠΑΘΙΑ–ΣΙΝΑΙΑ–ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ- ΜΠΡΑΣΟΒ
      Πρωινό και αναχωρούμε με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Η πόλη ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας. Εκεί, ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ αποφάσισε να χτίσει την εξοχική κατοικία του, το εκπληκτικό κάστρο Πέλες, ένα νέο-αναγενησσιακό διαμάντι με φροντισμένους κήπους, πληθωρικούς χώρους υποδοχής και δωμάτια σε διαφορετικά στυλ-οθωμανικό, γαλλικό. Ήταν το πρώτο κάστρο στην Ευρώπη με κεντρική θέρμανση, ηλεκτρικό και κεντρικό σύστημα καθαριότητας με ηλεκτρική σκούπα! Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομα της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ  10/7/2016: ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΜΠΙΟΥ – ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το Σιμπίου την πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Τρανσυλβανίας και θεωρείται από τις γραφικότερες της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης. Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλα μουσεία, το υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο ASTRA και το μουσείο έργων τέχνης Μπρούκενταλ στο οποίο εκτίθενται έργα πολύ σημαντικών ζωγράφων.    Σχετική παραμονή συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Βλαντ Τσέπες, το πιο όμορφο και καλά διατηρημένο κατοικημένο φρούριο στην Ευρώπη, που φωλιάζει σε ένα πανέμορφο λοφώδες εξοχικό τοπίο, την Σιγκισοάρα. Θα περιηγηθούμε στα πιο αξιόλογα σημεία της πόλης, που αποτελείται από εννέα πύργους, ο πιο ξεχωριστός εκ των οποίων είναι ο ψηλός πύργος του Ρολογιού 64μ. και αποτελεί το σύμβολο της πόλης . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

 ΔΕΥΤΕΡΑ  11/7/2016:   ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΚΑΖ – ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ – ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΛΟΥΙ
      Πρωινό και αναχώρηση μέσω υπέροχης διαδρομής κατά μήκος της λίμνης Μπικάζ & ομώνυμου φαραγγιού. Η κόκκινη λίμνη με τα όρθια δέντρα σχηματίστηκε απο κατακρήμνιση του βουνού, που έφραξε τον άνω ρου του ποταμού Μπικάζ (1836). Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο στη Γκούρα Χομορουλούι. Τακτοποίηση,  περίπατος γνωριμίας με την πόλη, δείπνο. Διαν/ση.
ΤΡΙΤΗ 12/7/2016: ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΛΟΥΙ – ( ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ – ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ )
 Πρωινό, επίσκεψη στα σημαντικότερα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνας, που κρύβουν μοναδικές ιστορίες. Θα πάμε στό Sucevi, Voronet, Moldovita. Το Σουτσεβίτα ιδρύθηκε το 1581-84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία & το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι σημαντικές τοιχογραφίες του, αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία, εδώ φυλάσσεται το βραβείο "Xρυσό Μήλο" το οποίο απενεμήθη 1975 από την διεθνή Ομοσπονδία συγγραφέων & δημοσιογράφων τουρισμού. Όλα τα μοναστήρια προστατεύονται από την Unesco. Τέλος θα δούμε το μοναστήρι Βορονέτ, ίδρυμα του Μεγάλου Στεφάνου, που είναι γνωστό για τις εσωτερικές-εξωτερικές τοιχογραφίες του. Το γνωστό μπλέ του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό. Επιστροφή στο ξεν/χείο, δείπνο & διαν/ση.
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7/2016: ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΛΟΥΙ – ΙΑΣΙΟ - ΓΚΑΛΑΤΙ
Μετά το πρόγευµα,  αναχωρούµε για Ιάσιο, περιήγηση στην πρώην πρωτεύουσας. της Μολδαβλαχίας που ως γνωστόν συνδέεται µε την ελληνική ιστορία. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης όπoυ βρίσκεται το άγαλµα του Αλέξ- Κούζα µε τα εµβλήµατα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Εδώ, δεσπόζει και το µνηµειώδες οικοδόµηµα όπoυ στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισµού. Επίσης, εδώ υπάρχει και το αρχαιότερο Πανεπιστήµιο της Ρουµανίας Κατόπιν συνεχίζουμε για το  Γαλάτι , άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
ΠΕΜΠΤΗ  14/7/2016:  ΓΑΛΑΤΙ – ΒΡΑΙΛΑ – ΤΟΥΛΤΣΕΑ- ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ
      Πρωινό και αναχώρηση για  Μπράιλα, µια σύντοµη περιήγηση στην πόλη της  νοτιοανατολικής Ρουμανίας και λιμάνι στο Δούναβη και γενέτειρα του Ποιητή και Πεζογράφου Εµπειρίκου. Συνεχίζουµε για την Τουλτσέα - χτισμένη στην δεξιά όχθη του Δούναβη στο σημείο που αρχίζει το δέλτα του ποταμού, στην γεωγραφική περιοχή της Δοβρουτσάς. Σχετική παραμονή. Συνεχίζουμε για την Κωστάντζα  και περιήγηση , το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και πόλη με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Περιήγηση της ιστορικής πόλης θα δούμε το Λιμάνι, το Καζίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το Άγαλμα του Οβιδίου, το τζαμί του Μεγάλου Μαχμούτ και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Μουσείο.  Τέλος κατευθυνόμαστε στη Βάρνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7/2016:   ΒΑΡΝΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και θα δούμε την πιο γραφική λουτρόπολη της Βουλγαρίας, χτισμένη στους πρόποδες του Φραγκέσκο πλατό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας τη Βάρνα, που για πολλούς αιώνες υπήρχε ανθηρή ελληνική κοινότητα. Θα δούμε την πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό θέατρο, την Όπερα, το Ιστορικό μουσείο και τον Καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία. Συνεχίζουμε για τη Φιλιππούπολη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη που έκτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β’. Θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το αρχαίο θέατρο και το λαογραφικό μουσείο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/7/2016:   ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΛΑΜΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα  και με ενδιάμεσους στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στη Λαμία.
TIMH 
  Συμμετοχή 35 ατόμων και άνω
Συμμετοχή κάτω των 35 ατόμων
ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ
575 €/άτομο
600 €/άτομο
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ
          Επιβάρυνση 250 €ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ø  Μεταφορές με το πούλμαν, περιηγήσεις, ξεναγήσεις 
Ø  Διαμονή σε ξενοδοχεία   4*  με πρωινό
Ø  Σύνολο 10 δείπνα
Ø  Αρχηγός / συνοδός
Ø  Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR  & προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απώλεια αποσκευών κ.α.
Ø  Δημοτικοί φόροι
   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ø  Eίσοδοι σε μουσεία, κρουαζιέρα, αξιοθέατα πόλης , ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  :
1.    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  1. Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
  2.  Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα
4.  Θα αλλάζουν  οι θέσεις   στο  Πούλμαν  καθημερινά (ειδικά οι 8 πρώτες)                                                                                                                                                                                              

         Προκαταβολή 300€/άτομο μέχρι 6/6/2016         Εξόφληση μέχρι 19/6/2016

          Επικοινωνία-Κρατήσεις Θέσεων:
  Κονταργύρης Κώστας e-mail: kostakontargiris@gmail.com
  Μπλούκας Σταύρος κιν. 6976570557

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου