Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Η σημασία της διατήρησης τοπικών ποικιλιώνΟι τοπικές ποικιλίες φυτών και ζώων έχουν διαμορφωθεί σε συγκεκριμένες συνθήκες και έχουν αναπτύξει θαυμάσια προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα σε αυτές. Η ποικιλία είναι κανόνας στη φύση. Χάνοντας τις παραδοσιακές ποικιλίες χάνουμε και τα αντίστοιχα ανθεκτικά γονίδια. Η ποικιλομορφία στη φύση είναι βασική αρχή της εξέλιξης και σημαντικός παράγοντας διατήρησης των πανάρχαιων οικολογικών ισορροπιών.
Η γενετική μηχανική εξαφανίζει την ποικιλομορφία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μέχρι την κατάρρευση των οικοσυστημάτων.
Το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κανονισμού για την εμπορία σπόρων και το νομικό πλαίσιο για τις τοπικές ποικιλίες έχουν από καιρό ανησυχήσει τις οργανώσεις και τα δίκτυα διατήρησης σπόρων για τη Βιοποικιλότητα και τη Διατροφική Ασφάλεια.
Για να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας και να ξεκινήσουμε τοπικές δράσεις διατήρησης παραδοσιακών ποικιλιών, συνδιοργανώνουμε με την Τοπική Ομάδα Πελίτι Αλμυρού εκδήλωση, με ομιλητή τον εκπαιδευτικό και Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας Πελίτι Αλμυρού κ. Παπαλεξανδρή Αντώνη με θέμα:
«Η σημασία της διατήρησης τοπικών ποικιλιών
 Ίδρυση Ομάδας σποροφυλάκων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00πμ. στο Λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ στη  Λαμία.                                                                                                  

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου Φίλων του Δάσους να παραβρεθούν.

Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου