Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

 Λέμε ΌΧΙ στην καύση των σκουπιδιών

Εκδήλωση κατά της καύσης των σκουπιδιών διοργανώνει για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών». Θέμα της εκδήλωσης είναι: «Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα, Απάντησή μας ο συντονισμένος αγώνας των πολιτών».
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι γενικεύεται η καύση σκουπιδιών σε όλη τη χώρα, ενώ στο Βόλο οι επιστημονικές μελέτες σχετίζουν την αέρια ρύπανση με την ευπάθεια σε πανδημίες, και η πόλη κρατά την πρωτιά σε καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.
«Με το πρόσχημα της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων, σχεδιάζουν τη δημιουργία επιπλέον 4 εργοστασίων καύσης σε Αττική, Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο, καθώς και 80 περίπου νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), όπου θα γίνεται δεματοποίηση σκουπιδιών προς καύση! Παράλληλα, επιχειρούν να προωθήσουν ως ‘πειραματική’ την καύση λυματολάσπης, δοκιμάζοντας και πάλι τις αντοχές των πολιτών του Βόλου με την απόπειρα καύσης CLO, με διαδικασίες εξπρές και όχι τυχαία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν με ομιλίες εκπρόσωποι από τη Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Η πόλη Ανάποδα» και από τον Συντονισμό Φορέων, Συλλογικοτήτων και πολιτών Δ.Αττικής – Δ.Αθήνας «Δυτικό Μέτωπο», οι οποίοι στις πόλεις τους αντιμετωπίζουν οξύτατο το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών. Θα συζητηθεί το τι προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και πώς διευρύνει την καύση σκουπιδιών πανελλαδικά, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Βόλου (εργοστάσιο SRF), καθώς και ποια είναι η οικολογική διαχείριση απορριμμάτων που προτάσσουν ως πολίτες.
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.
volos.ert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου