Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

 Πεζοπορία στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Υπάτης - όταν η μαγεία της φύσης, συναντά την ιστορία!


Η πρώτη μας Φθινοπωρινή πεζοπορική διαδρομή αγκαλιάστηκε από παλιούς και νέους φίλους που μας εμπιστεύονται και ακολουθούν τις δράσεις μας, δράσεις που έχουν σκοπό να μας φέρουν πιο κοντά στη φύση, να γνωρίσουμε τις ομορφιές αλλά και την ιστορία αυτού του τόπου και να πιέσουμε για την ανάδειξη του αλλά και για ήπια ανάπτυξη της περιοχής.
Αυτή τη φορά στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Ιστορικής και Μαρτυρικής Υπάτης από τον ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ και τους ΑΙΝΙΑΝΕΣ.
Μια διαδρομή σ ένα τόπο με πλούσια ιστορία και μαγευτική θέα!
Όσοι μας ακολούθησαν, σίγουρα απαζημιώθηκαν ατενίζοντας από ψηλά, από το Βελούχι μέχρι το Μαλιακό και βέβαια όλο τον κάμπο του Σπερχειού. Περπατώντας μέσα από γραφικά πέτρινα σοκάκια της Υπάτης με οδηγό τον φίλο μας Μπάμπη Χονδραλή ανηφορίσαμε προς το Κάστρο, διασχίζοντας μονοπάτια μέσα στην φυσική ομορφιά που κρύβει η Οίτη μας.
Στην παρέα μας και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κος Ξεφλούδας και η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα Βίκυ Παπανάγνου που μας καλωσόρισε για μια ακόμη φορά στον τόπο της αλλα και ο εκπαιδευτικός Βασίλης Στουρνάρας που μας έδωσε τα φώτα του για την ιστορία του Κάστρου.
Για της ιστορία της Υπάτης, από τους Αινιάνες μέχρι και σήμερα μας μίλησαν η κα Βιβή Ζαπαντιώτη από τον πολιτιστικό σύλλογο.
Ευχαριστούμε τους Υπαταίους και την Πρόεδρο των Αινιάνων κα Μαρία Λαϊνά για την συνεργασία τους και όλους εσάς που μας ακολουθήσατε.
*Θα ακολουθήσουν νέες διαδρομές σε Σπερχειό και Ακρολαμία αλλά και μανιταροεξόρμηση στην Οίτη, μείνετε συντονισμένοι !!!
* Λαμβάνοντας πάντα όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον Covid-19






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου