Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

 Ημερήσια εκδρομή στις Σταγιάτες Πηλίου


Αρχίζουμε τις εξορμήσεις μας από τις Σταγιάτες, το "γαλατικό χωριό", στην πλαγιά του Πηλίου.Πεζοπορία, γνωριμία με τον τόπο και τους αγώνες των κατοίκων για «ελεύθερα νερά».

Ξεκινάμε στις 8.00 το πρωί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 από Λαμία (Πλατεία Πάρκου Public) με προορισμό τις Σταγιάτες, το χωριό με τα γάργαρα νερά, με όμορφη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Στη γραφική πλατεία του χωριού θα γίνει ενημέρωση από την Κίνηση Πολιτών «Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά» για το χωριό και για τον αγώνα των κατοίκων για το νερό και τα δύο κοινοτικά κτίρια που παραμένουν κλειστά από το καλοκαίρι του 2020.
Μετά την ενημέρωση περπατάμε σε καλντερίμια και σε μονοπάτια περιμετρικά του χωριού, την Κρύα Βρύση, την ξύλινη γέφυρα με τις ελεύθερες βιβλιοθήκες και θα γυρίσουμε στο
χωριό να γευτούμε τοπικές νοστιμιές.
Το απόγευμα καφεδάκι στην ευρύτερη περιοχή, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, στις 7.00 μ.μ. από τον Βόλο, για να επιστρέψουμε στις 9.00μ.μ. στην αφετηρία μας.
Το κόστος της εκδρομής είναι 20 ευρώ. Απαραίτητη για την κράτηση είναι η προκαταβολή 10 ευρώ . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Για τις κρατήσεις επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου, Αλεξάνδρα Τσιλίκα 6972840972 και Πάρη Φούντα 6932269378
αλλά και σε messanger k email : omfidas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου