Τρίτη 11 Απριλίου 2023

           Γενικές οδηγίες για την ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ


Η συνάντηση είναι στο οροπέδιο ΒΡΥΖΕΣ στις 10.30πμ της 23ης Απριλίου, στο γνωστό σαλέ «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ». Οι Βρύζες είναι ένα καταπράσινο διάσελο ανάμεσα στην Οίτη και στην Γκιώνα, σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, σε απόσταση 50 χιλιόμετρα από την Λαμία και 235 από την Αθήνα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του κεντρικού οδικού δικτύου βγαίνοντας από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην έξοδο του Μπράλου και ακολουθώντας τις πινακίδες προς την Παύλιανη. Είναι σε απόσταση 5 χλμ μετά την Κάτω Παύλιανη στη διαδρομή της επαρχιακής οδού προς Λιδωρίκι.
Μετά τις ολιγόλεπτες ενημερωτικές ομιλίες και χαιρετισμούς από τους παρευρισκόμενους, θα πεζοπορήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ακολουθώντας δασικό χωματόδρομο 4.700μ περίπου μέσα στο ελατόδασος. Ο τερματισμός της ανάβασης είναι στην κορυφή ΠΥΡΓΑΚΙ (1.576μ), όπως βλέπετε και στον χάρτη, από όπου σχεδιάζεται να ξεκινάει ο αιολικός σταθμός ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ – ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ. Η κορυφή Πυργάκι έχει εντυπωσιακή θέα προς τα Βαρδούσια και την Γκιώνα και την νοτιοδυτική πλευρά της Οίτης και τις κορυφές ΠΥΡΓΟΣ, ΓΡΕΒΕΝΟ, ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ κλπ
Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δασικό χωματόδρομο ή από το κατηφορικό δύσκολο μονοπάτι, με προσωπική ευθύνη του καθένα.
Θεωρείται εύκολη πεζοπορία για όλους, 336 μ υψομετρική, 3 ωρών περίπου συνολικά. Στη διαδρομή δεν έχει νερό, οπότε είναι καλό να έχει κανείς μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου