Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

                                                        ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΝΑΞΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ  28/08/2019:  ΛΑΜΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΝΑΞΟΣ
Συγκέντρωση στη  Πλατεία Πάρκου (Τράπεζα Αττικής) και αναχώρηση στις 03:00(νύκτα) για Πειραιά επιβίβαση στο πλοίο στις 07:25.  Άφιξη 12:30 στην πανέμορφη ΝΑΞΟ. Επιβίβαση  στο πούλμαν, αναχώρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NAXOS PALACE (4*).Μετά  αναχώρηση για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Το βράδυ αναχώρηση  για την  Χώρα της Νάξου. Περιήγηση-Φαγητό- ποτό. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.                                                                

ΠΕΜΠΤΗ  29/08/2019:  Γύρος Νησιού                                                                          Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Πρώτη στάση το Χαλκί στην ενδοχώρα του νησιού, το χωριό με τα νεοκλασσικά κτήρια και το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Συνεχίζουμε στην Παναγία Δροσιανή, την παλαιότερη εκκλησία των Βαλκανίων.                                                                                                          Η διαδρομή συνεχίζεται μέσα από το χωριό Φιλώτι, πρόκειται για το χωριό με την μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τη Χώρα, το οποίο απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές δύο λόφων στους πρόποδες του Ζα, είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο χωριό της Νάξου. Ο Ζας είναι το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, το οποίο πήρε το  όνομά του από τον πατέρα των θεών το Δία που μεγάλωσε εδώ, ενώ ο γιος του Διόνυσος, θεός του κρασιού και της διασκέδασης, ανατράφηκε στο ίδιο βουνό, και μάλιστα σε ένα σπήλαιο με το όνομα Σπήλαιο του Ζα.                                                                                                                                              Επόμενη στάση η Απείρανθος  με τα μαρμάρινα καλντερίμια.  Έχει 4  μουσεία: το Αρχαιολογικό, το Γεωλογικό, το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας  και το Λαογραφικό. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο χωριό του νησιού, τον Απόλλωνα, όπου υπάρχει ένα μεγαλειώδες ημιτελές άγαλμα Κούρου. Εδώ υπάρχει χρόνος για φαγητό και κολύμπι στο μικρό όρμο. Επιστρέφουμε στη Χώρα ακολουθώντας τη βορειοδυτική παραθαλάσσια διαδρομή, όπου συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς, το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17ος αι.) και τα χωριά Εγγαρές εδώ βρίσκεται  το αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο Λιανού στις Εγγαρές. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.                                                  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  30/08/2019:    Προαιρετική  ημερήσια εκδρομή στην Ηρακλειά και στα Κουφονήσια                                                                                                                                            Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το λιμανάκι της Αγίας Άννας απ’ όπου μπορούμε προαιρετικά να κάνουμε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στην Ηρακλειά και στα Κουφονήσια.(κόστος μεταφοράς 35,00 ευρώ κατά άτομο). Στην συνέχεια  επιστροφή στις 18:30, μετάβαση στο ξενοδοχείο για  ξεκούραση. Όσοι δεν έρθουν  στην  κρουαζιέρα θα έχουν ελεύθερο Χρόνο για μπάνιο-βόλτες. Το βράδυ όλοι  βόλτα στην  Χώρα της Νάξου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8/2019: ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΝΑΞΟΣ                                        Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Χώρα.  Ξεκινάμε με το Κάστρο της Χώρας, που είναι ιδανικό για τον πρώτο περίπατο μας. Όμορφα καλντερίμια με παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα τονίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού εκείνης της εποχής.  Θα επισκεφτούμε  το Αρχαιολογικό μουσείο, την Καθολική εκκλησία, τη σχολή των Ουρσουλινών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Στη συνέχεια του περιπάτου μας θα επισκεφτούμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πορτάρα, χτισμένη τον 6ο αιώνα π.Χ.  Βρίσκεται πάνω σε βράχο αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Επίσκεψη και ξενάγηση σε αποστακτήριο κίτρου.  Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Δροσιανής , ένα ιστορικό Βυζαντινό μοναστήρι στο χωριό Μονή της Νάξου. Αναχωρούμε για το Γλινάδο,. Το χωριό απλώνεται σε υψόμετρο περίπου 100 μ. έχει πανοραμική θέα προς όλες τις πλευρές του και φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά του. Μέσα στον Κάμπο, ανάμεσα στο Γλινάδο και την θάλασσα, στη θέση Ύρια, βρέθηκε ο αρχαϊκός ναός του Διονύσου. Συνεχίζουμε για το χωρίο Βίβλος ή Τρίποδες, στην είσοδο του χωριού υπάρχει επιβλητικός ενοριακός ναός, η Παναγιά η Τριποδιώτισσα παλιό μοναστήρι του 16ου αιώνα, ενώ οι γραφικοί ανεμόμυλοι πάνω στο υψωματάκι  είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ομορφότερη παραλία του Νησιού στην Μικρή Βίγλα. για  μπάνιο και γεύμα.  Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο.                                                                                                                                         ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9/2019:    Μετά το Πρωινό θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για το τελευταίο μας μπάνιο και βόλτα στην χώρα. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το Λιμάνι με χρόνο ελεύθερο για την τελευταία μας βόλτα στο λιμάνι, προτού μπούμε στο πλοίο για τον Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο στις 16:00 άφιξη στον Πειραιά στις 23.15 μετά  αναχώρηση για Λαμία.                                                           Kόστος  εκδρομής :
ΔΩΜΑΤΙΟ
  TIMH 
ΔΙΚΛΙΝΟ//ΤΡΙΚΛΙΝΟ 
290 €/άτομο//275/άτομο
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 
          Επιβάρυνση 115€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Ø  Μεταφορές με το πούλμαν τις 5 ημέρες
Ø  Διαμονή με πρωινό.
Ø  Εισιτήρια με το πλοίο Πειραιάς-Νάξος-Πειραιάς
Ø  Αμοιβή Ξεναγού για το νησί.
  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  :
1.     Στο πρόγραμμα μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις για το συμφέρον των εκδρομέων.
2.      Θα αλλάζουν οι θέσεις μετά από κάθε στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (ειδικά οι 8 πρώτες)                                                                                                                                                                                               
         Προκαταβολή 150€/άτομο το συντομότερο για κράτηση Θέσεων. Mε την προκαταβολή να δοθεί   το   Ονοματεπώνυμο των εκδρομέων.
          Επικοινωνία-Κρατήσεις Θέσεων:
Κονταργύρης Κώστας
 e-mail: kostakontargiris@gmail. com κιν. 6906889779                               



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου