Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

 Αδιαφορία ή αμάθεια η κατακρεούργηση των δέντρων που οδηγεί στον θάνατο ?????

Το κλάδεμα των δέντρων είναι η αφαίρεση ανεπιθύμητων κλαδιών από ένα δέντρο που γίνεται με σκοπό είτε της μείωσης του κινδύνου και της ταλαιπωρίας για το κοινό, είτε για τη διατήρηση ή βελτίωση της υγείας και της δομής των δέντρων, ή τη βελτίωση της εμφάνισης των δέντρων.
Το ακατάλληλο κλάδεμα δέντρων (topping) είναι επιζήμιο για την εμφάνιση και την υγιή ανάπτυξη των δέντρων και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη ζημιά στα δέντρα.
Το κλάδεμα δέντρων πρέπει να πραγματοποιείται από εκπαιδευμένο προσωπικό και υπό την κατάλληλη επίβλεψη από έμπειρο άτομο με εμπειρία στην κηπουρική, τη δενδροκομία και τη φροντίδα των δέντρων.🌳🍂🍁🌿🌲🤔
και οπως καταγγελουν και οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ
η ανεξέλεγκτη κλάδευση των δέντρων οδηγεί σε υποβάθμιση του μικροκλίματος της γειτονιάς και αντίστοιχη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Τα δέντρα έχουν κομβικό ρόλο για την υγεία των πολιτών και είναι δείκτης ποιότητας ζωής εντός του αστικού ιστού. Πολλά από τα δέντρα αυτά είναι τοπόσημα των πόλεων μας και αποτελούν συχνά αναπόσπαστο μέρος της τοπικής ιστορίας.
Πρέπει να κλαδεύονται στην εποχή τους και από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο.
Σύμφωνα με τους ΟΠ, σε αυτήν την κατάσταση έχουν οδηγήσει:
1.Η εύκολη πρόσβαση σε φθηνά μηχανήματα κοπής για κλάδεμα σε μεγάλο ύψος, πράγμα αδύνατο παλαιότερα.
2.Η οικονομική κρίση (μείωση προϋπολογισμού για τις Υπηρεσίες Πρασίνου των Δήμων) και οι αναθέσεις σε εργολάβους με οδηγία να κάνουν κλαδεύσεις διάρκειας 5-10 ετών που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο πολλά κυρίως γέρικα δέντρα.
3.Η απουσία σχετικής νομοθεσίας, που δεν προστατεύει τα δέντρα, ούτε υποχρεώνει τον δήμο να τηρεί τους κανόνες της επιστήμης της δασοκομίας πόλεων και να διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου