Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

 

🐾 Πορεία αλληλεγγύης στην Οίτη , 7 Αυγούστου 2021.


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
Συνάντηση στο οροπέδιο "ΒΡΥΖΕΣ" (1.250μ) και ξεκίνημα στις 9 το πρωί. Έχουμε μαζί μας μάσκα και κρατάμε αποστάσεις. Θα δούμε από κοντά τις θέσεις που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τους τέσσερις αιολικούς σταθμούς με τις 22 ανεμογεννήτριες στη νοτιοανατολική Οίτη. Η διαδρομή είναι: Βρύζες/«Καταφύγιο Οίτη» - Πυργάκι - Πυρά Ηρακλέους. Όμορφη διαδρομή που ξεκινάει από το Κέντρο Ορεινών Δραστηριοτήτων "Καταφύγιο-Οίτη" και καταλήγει στη θέση Πυρά. Εδώ σύμφωνα με την μυθολογία, στήθηκε η Πυρά, όπου κάηκε ο Ηρακλής για να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόνους του δηλητηριασμένου χιτώνα που του έδωσε να φορέσει η Δηιάνειρα.
Η διαδρομή περνάει από την κορυφή Πυργάκι (1576μ) με την καταπληκτική πανοραμική θέα στα γύρω βουνά. Δείτε εδώ τη διαδρομή: https://www.katafygio-oiti.gr/index.php/pura-hrakleous
Απαραίτητα: Μικρό σακίδιο πλάτης με ΝΕΡΟ, ναι νερό!, καπέλο, αντιηλιακή, παπούτσια και κάλτσες για ορεινή πεζοπορία, t-shirt και σνακς για πρόχειρο φαγητό (σταφίδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα κλπ)
Εδώ δείτε τον καιρό στην Οίτη:
και στις Βρύζες:
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα και τα e-mail των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής.
Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου