Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Μαθητική πορεία για το κλίμα στο κέντρο της Αθήνα



Πορεία κατά της κλιματικής αλλαγής πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας δεκάδες μαθητές που ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη μας.

Αίτημα τους η διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Μοναστηρακίου και κατευθύνθηκαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος.


Αντιπροσωπεία των μαθητών παρέδωσε ψήφισμα στη Βουλή και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου, Τασία Χριστοδουλοπουλου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 18χρονη μαθήτρια, Ειρήνη Βουγιούκα: «Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε ξεκάθαρο την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης».«Η κ. Χριστοδουλοπούλου την οποία συναντήσαμε μας είπε ότι η βουλή είναι ανοιχτή να ακούσει τα νέα παιδιά», υποστήριξε η 18χρονη μαθήτρια.

Η πορεία έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας «απεργίας» μαθητών για το κλίμα.

Χιλιάδες νέοι απ' όλον τον κόσμο κατέβηκανσήμερα στους δρόμους περισσότερων από 130 πόλεών. Διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στις Βρυξέλλες και σε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας καθώς και σε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες,. Επίσης στη Βοστόνη, στο Όστιν του Τέξας, στο Μόντρεαλ και στην Οτάβα του Καναδά, σε πολλές πόλεις του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής, στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, στην Ινδία, την Ινδονησία και την Αυστραλία.

tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου