Τρίτη 7 Μαΐου 2019

"Πελίτι" Μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν αρμονικά πέρα από τις διαφορές που τους χωρίζουν.

Ποια είναι η κύρια δράση της ομάδας Πελίτι ?

*Τη συλλογή διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.
*Την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα.
*Τη δημιουργία μια οικοκοινότητας με κεντρικό άξονα τις τοπικές ποικιλίες


Σε ποιους απευθύνεται;

Το Πελίτι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την οικονομική ή πολιτική ή θρησκευτική τους θέση. Όλοι οι άνθρωποι τρώνε.


Το Πελίτι θα λέγαμε ότι είναι ένας σωτήριος οργανισμός διασφάλισης των παλιών αυτοχθόνων ποικιλιών σπόρων και την ελεύθερη διακίνηση τοπικών σπόρων ενάντια στις γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες σπόρων; Τι αντιπροσωπεύει για εσάς το Πελίτι;

Το Πελίτι είναι ένα όνειρο από το μέλλον. Στο μέλλον οι άνθρωποι θα ζουν με σεβασμό προς τη φύση και τους ανθρώπους και με ειρήνη. Αυτό το μέλλον φέρνουμε σήμερα μέσα από το Πελίτι στο τώρα.


Ποια τα θετικά των αυτοχθόνων ποικιλιών σπόρων και ποια τα αρνητικά που φέρουν οι τροποποιημένοι γενετικά σπόροι ;

Οι παραδοσιακές ποικιλίες είναι ένα ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας. Έχουν χρώματα αρώματα και γεύσεις κάτι που δεν έχουν οι μοντέρνες ποικιλίες. Κάθε χρόνο ο αγρότης καλλιεργητής μπορεί να κρατάει το δικό του σπόρο. Κάθε φορά που χάνετε ένας σπόρος χάνετε ένας πολύτιμος θησαυρός και ένα κομμάτι από την ελευθερία μας.

Το Πελίτι οργανώνει τοπικές γιορτές ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών. Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις γιορτές;

Οι σπόροι από το Πελίτι διανέμονται δωρεάν. Στις Γιορτές Σπόρων του Πελίτι, που συνολικά οργανώνει πάνω από 30 Γιορτές Σπόρων σε ετήσια βάση, διανέμονται δωρεάν οι παραδοσιακές ποικιλίες και έρχονται σε επαφή οι άνθρωποι που αναζητούν παραδοσιακές ποικιλίες με τους ανθρώπους που έχουν σπόρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου