Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

 «Κανένα Δέντρο σε ΧΥΤΑ» - Τα υπολείμματα θα χρησιμοποιούνται ως υλικά βελτίωσης του εδάφους

"Ανακύκλωση" δέντρων? Και όμως πολλοί Δήμοι το κάνουν πράξη! Εμείς θα συνεχίσουμε να τα οδηγούμε ακόμη στο "σκουπιδότοπο"???
Οι δήμοι φαίνεται φέτος να μπήκαν πιο ζεστά στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης - Αμέσως μετά το τέλος των γιορτών καλούν τους δημότες τους να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και να μην εναποθέτουν τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα μέσα στους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων, ούτε βεβαίως στους μπλε κάδους ανακυκλώσιμων υλικών.
Είναι η δεύτερη χρονιά που υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε πέρυσι κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά και των δήμων.
Φυσικά αυτό γίνεται και με κλαδέματα που συγκεντρώνουν συνεργεία των δήμων αλλά και ιδιώτες.
Όπως εξηγεί ο αντίστοιχος ΦοΔΣΑ “τα δέντρα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα θρυμματιστούν μέσω του κλαδοτεμαχιστή από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου των δήμων και στη συνέχεια τα θρυμματισμένα υπολείμματα θα μεταφέρονται στα σημεία τα οποία θα υποδείξουν τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες”.
Πέραν αυτού, τα θρυμματισμένα υπολείμματα μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή pellets, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών (π.χ. μοριοσανίδων), από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.
*voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου