Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ώρα της Γης 2019: Το Σάββατο (30/3/19) η χώρα «σκοτεινιάζει» για καλό σκοπό




Η χωρα μας συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στην «Ωρα Γης», προτρέποντας με αυτόν τον τρόπο, τους πολίτες και φορείς το Σάββατο 30 Μαρτίου, να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα, από τις 20:30 έως τις 21:30, συνεισφέροντας στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σημειώνεται ότι η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.
Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να πιέσουν τους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους, που θα έχει ως στόχο, την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του WWF, σε 11.000 πολίτες από 10 χώρες, παρότι ο τρόπος με τον οποίο παράγεται και καταναλώνεται η τροφή, η οποία προέρχεται από τη φύση, συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη, μόλις 9% των συμμετεχόντων κατανοούν την έκταση του προβλήματος.
Π.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου