Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να γίνονται πέλετ και εδαφοβελτιωτικό υλικό!!!!   Διαβάστε ενα παράδειγμα καλής πρακτικής.

Με σύνθημα “κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στον ΧΥΤΑ”, ενεργοποιείται, αμέσως μετά τις γιορτές και για δευτερη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο στη Θεσσαλονίκη, πιλοτική δράση για τη μετατροπή των ελάτων σε …πέλετ, εδαφοβελτιωτικό υλικό, μοριοσανίδες, κ.α.
Τη δράση ανέλαβαν από κοινού το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ), με την αισιοδοξία ότι το εγχείρημα με την αξιοποίηση των “άψυχων” – ξεραμένων, μετά τις γιορτές δένδρων, θα ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας.
Η διάθεση των θρυμματισμένων υπολειμμάτων θα γίνεται ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες, σε συνεργασία με τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, τα οποία θα υποδείξουν τις περιοχές. Τα θρυμματισμένα υπολείμματα μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή πέλετ, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών, π.χ. μοριοσανίδων, κ.λπ. από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.
Είναι τοσο δύσκολο να γίνει αυτό και στην περιοχή μας???
Περιμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών απο τους αρμόδιους.
Π.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου