Τρίτη 19 Μαΐου 2020

⚠️ ΟΙΤΗ: Εθνικός Δρυμός ή Βιομηχανική Ζώνη;


Σε απόσταση λιγότερη από 2 χιλιόμετρα από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) GR2440007 του Δικτύου #Natura2000 σχεδιάζεται να αναπτυχθούν οι ανεμογεννήτριες του ΑΣΠΗΕ «ΤΟΥΡΛΑ-ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ» που βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης εγκατάστασης.
Η συστοιχία των 15 α/γ θα ξεκινάει από το μοναδικό οροπέδιο του Αετού σε υψόμετρο 1.650 μ. και θα καταλήγει ψηλότερα από τα 2.000 μέτρα!

❗️Η όλη εγκατάσταση βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά (ΣΠΠ) «Όρος Οίτη». Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί σε σχετική απόφασή του πως «το καθεστώς προστασίας των ΣΠΠ είναι αυστηρότερο σε σχέση με τις ΖΕΠ».
❗️Επιπρόσθετα, σε καθεστώς αξιολόγησης βρίσκονται ακόμα 4 ΑΣΠΗΕ (22 α/γ) στην καρδιά του βουνού.
Η Elliniki Ornithologiki Etaireia σημειώνει σε επιστολή της προς την Κίνηση Πολιτών για την προστασία της Οίτης την εναντίωσή της στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο και υποστηρίζει τις κινήσεις που διεκδικούν την ακύρωση των σχετικών έργων.
Για εμάς, είναι απολύτως σαφές πως η διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας της Οίτης και του φυσικού της χαρακτήρα υπερτερεί κατά πολύ του μικρού ενεργειακού κέρδους από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

👉 Αυτή την Κυριακή ανεβαίνουμε Οίτη! Τοπικοί φορείς διοργανώνουν πεζοπορική εξόρμηση αλληλεγγύης στην περιοχή όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση του «Αιολικού Πάρκου».
👉 Περισσότερες πληροφορίες εδώ 👇👇
https://www.facebook.com/events/771555093248977/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου