Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

 "Δάσος" ανεμογεννητριών στον Ελικώνα. Νέα διαμαρτυρία κατοίκων


Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε η νέα διαμαρτυρία κατοίκων του Κυριακίου φορέων και συλλογικοτήτων, ενάντια στην επέκταση του αιολικού πάρκου στη θέση Σταυρός στον Ελικώνα.
Με τη Βοιωτία να έχει τη θλιβερή πρωτιά του 12% της παραγωγής αιολικής ενέργειας σε Εθνικό επίπεδο, με διαπιστωμένη την υπέρβαση κατά 28% στην ήδη εγκεκριμένη ισχύ και με νέο κύκλο αδειοδοτήσεων από την ΡΑΕ μόνο για την περιοχή και τον μήνα Δεκέμβριο για αιολικά 350 μεγαβάτ που αντιστοιχούν σε 120 νέες ανεμογεννήτριες το μέλλον για τον Ελικώνα και την περιοχή παρουσιάζεται εφιαλτικό.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας του του περιφερειακού συμβουλίου και το σύνολο των παρατάξεων του ΔΣ Λεβαδέων στάθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών απαιτώντας την τήρηση του κριτηρίου της αναλογικότητας στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, χωροταξικό σχέδιο με όρους και προυποθέσεις και αποφασιστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.
Πρόθεση των διαδηλωτών είναι να παραμείνουν στο σημείο εμποδίζοντας τη διέλευση των μηχανημάτων που θα επεκτείνουν την καταστροφή στο βουνό των μουσών.
*STAR Κεντρικής Ελλάδας
https://www.dailymotion.com/video/x7zz8p7?fbclid=IwAR2HiQH3O3k46NHm6fejCn1anx5PrIqNQZ459oI1C53POW_LS8QPZGLJjhE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου