Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

 Τα περιβαλλοντικά νέα ήρθαν απο την...Πλατεία Ομονοίας!!!!

Τοποθετήθηκαν συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα, «ισοδύναμες» με 30 δέντρα!!!!!! Έλεος 


Κάτι δεν πάει καλά σ αυτόν τον τόπο, αντί να φυτεύουμε δέντρα, θα βάζουμε κλιματιστικά και ιονιστές αέρα στο δρόμο????!!!! Το λύσαμε το πρόβλημα.... ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ!!!!!
Διαβάζουμε .......στο lifo.gr/
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες της υποβάθμισης της υγείας και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους που ζουν στις μεγαλουπόλεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούν έναν τοξικό εχθρό στην καθημερινότητα της πόλης. Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν στατιστικά δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο για την υγεία στην Ευρώπη, καθώς προκαλεί περισσότερους από 400.000 πρόωρους θανάτους ετησίως και έχει επίσης άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, περισσότεροι από 16.000 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα οφείλονται στην έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις τριών βασικών ρύπων όπως τα αιωρούμενα σωματίδια, το διοξείδιο του αζώτου και το όζον.
Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές πόλεις παγκοσμίως, σε περιοχές με επιβαρυμένη ατμοσφαιρική ρύπανση, σε σημεία κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σε λιμάνια, κοντά σε βιομηχανίες αλλά και σε πάρκα, συμβάλλοντας σημαντικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Ειδικά στα σημεία που δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης δέντρων αποτελεί μία ιδανική επιλογή.
Η Αθήνα ανήκει στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδόν το 70% των ρύπων της προέρχεται από αυτοκίνητα. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη παίζει η εμφανής έλλειψη επαρκούς πρασίνου και δέντρων που μπορεί λειτουργήσουν ως φυσικά φίλτρα, καθαρίζοντας τον αέρα που αναπνέουμε.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο όμιλος Πολίτη δώρισε τέσσερις συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας καθώς και δύο αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου