Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

 Να σταματήσει τωρα η επιδότηση της υπεραλίευσης!



❌ Αύριο, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν αν θα βάλουν φρένο στις επιζήμιες επιδοτήσεις της υπεραλίευσης ή θα τις υποστηρίξουν οδηγώντας τη θαλάσσια ζωή σε κατάρρευση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο –υπό τη Γερμανική Προεδρία- και το Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσουν πώς θα ξοδέψουν τους πόρους του επόμενου Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας Και Αλιείας (ΕΤΘΑ). Μεταξύ 2021-2027, περίπου 7 δις ευρώ δημοσίου χρήματος θα διατεθούν στη θαλάσσια οικονομία.
❗️Πάνω από 130 επιστήμονες από όλη την Ε.Ε., περιλαμβανομένων 30 από την Ελλάδα, υπέγραψαν ανοικτή επιστολή (https://www.birdlife.org/.../open-letter-scientists-emff) καλώντας τους ευρωπαίους πολιτικούς να δράσουν και να ζητήσουν την επένδυση τουλάχιστον του 25% του ΕΤΘΑ στη θαλάσσια φύση!
⚠️ Οι επιστήμονες σημαίνουν τον συναγερμό: αμέτρητες μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι η μερίδα του λέοντος του ΕΤΘΑ προορίζεται να διατεθεί στην προώθηση της υπεραλίευσης, οδηγώντας μαθηματικά τη θαλάσσια ζωή σε ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί νέο! Χρόνια τώρα, το δημόσιο χρήμα χρησιμοποιείται για να ωθήσει τη ζωή στη θάλασσα στα όριά της.
Η επιστήμη μας δείχνει τον δρόμο: Πρέπει να μπει φρένο στις επιζήμιες επιδοτήσεις!
‼️ Καλούμε τους ευρωπαίους ηγέτες να δείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται για την προστασία της θαλάσσιας ζωής και να γυρίσουν την πλάτη –μια και καλή- στις επιζήμιες επιδοτήσεις που ευνοούν και προωθούν την υπεραλίευση.
Elliniki Ornithologiki Etaireia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου