Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

 Δυστυχώς το κακό έγινε. Αρχισαν οι εγκρίσεις για εγκατάσταση αιολικών στην Οίτη


Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Αιολικός Σταθµός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) συνολικής ισχύος 34,5 MW (15 Α/Γ) στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο» του Δ. Λαμιέων, Π.Ε. Φθιώτιδας» και των συνοδών σε αυτό έργων, της εταιρίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΙΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Ε.Π.Ε.» κατά τα αναφερόμενα στις επόμενες ενότητες της παρούσας Απόφασης, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και για τη λειτουργία του συνόλου των έργων και βαρύνει τον Φορέα αυτού: “ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΙΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Ε.Π.Ε ” (εφεξής «Φορέας του Έργου»).
Προχώρησαν στην έγκριση της ΑΕΠΟ, αγνοώντας την αρνητική γνωμοδότηση του Φορέα, του καθ' ύλην αρμόδιου επιστημονικά Φορέα, που έχει την ευθύνη διαχείρισης της περιοχής και τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Λαμίας και Δελφών.
Μια περιοχή που βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού και της περιοχής Natura και εντός της Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά... Ο μόνος Εθνικός Δρυμός σήμερα που απειλείται άμεσα από τα έργα πέντε αιολικών σταθμών των 37 ανεμογεννητριών. Ελπίζουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να απορρίψει και να ακυρώσει την Απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου